wp829d481e.png

Massagepraktijk

Pure Sense

wpd4834e2c_0f.jpg

Tips

 

Hoe haal je het meeste uit een massage. Het voornaamste doel van een massage is om weer in contact te komen met je lichaam, de massage te ervaren van top tot teen. Een masseur kan je daar bij helpen maar een deel moet je zelf doen. Dit kan door:

 

Je grenzen te bepalen - Jij bent de baas over jou lichaam niet de masseur. Bepaal je grenzen als je je ergens ongemakkelijk over voelt of vragen hebt. Bespreek dit met de masseur, dat geeft rust.

 

Bewust te ademen - Diep adem halen is belangrijk, adem vanuit je buik en borst. Dit stimuleert de zuurstofopname en helpt je te focussen op wat er gebeurt in je lichaam. Door diep en bewust adem te halen kan je opgebouwde spanningen los laten.

 

Los te laten - Geef je over aan de massage en ontspan. Ga niet de masseur helpen door mee te bewegen.

 

Te luisteren naar je gevoel - Tijdens massages kunnen emoties loskomen. Een goede masseur maakt dit vaker mee en heeft hier veel begrip voor. Je hoeft je er in ieder geval niet voor te schamen. Emoties mogen er zijn, ze mogen er uit komen.

 

Nergens aan te denken - Nu is het moment, zet je gedachten opzij. Zet de gedachten over wat je allemaal nog moet doen stil en denk aan nu. Een massage is een prachtige kans om even nergens aan te denken en te genieten van dat moment.

 

Dankbaar te zijn - Dankbaarheid is een mooie emotie om te geven en te krijgen. Bedank de gene die je gemasseerd heeft, ook al betaal je hiervoor. Een massage is mooi om te krijgen en dankbaarheid is mooi om terug te geven. Dankbaarheid is een krachtige emotie.

 

Hygiëne - Het is prettig voor uzelf en voor mij als u vooraf een douche neemt of in bad gaat. Tevens zijn de spieren dan al wat warmer.

 

Niet te veel eten - Een massage op een volle maag is niet prettig.

 

Voldoende warm aankleden - Een massage heeft het meeste effect als de spieren warm zijn. Zorg daarom dat uw lichaam niet te koud is als u komt.

 

Voldoende te drinken - Na de massage krijgt u een glas water. Dat is lekker en gezond en het helpt bij de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen.